قالب تزریق پلاستیک با قالب اپوکسی

 قالب تزریق پلاستیک با قالب اپوکسی

ابتدا یک قالب اپوکسی از یک ماهی پلاستیکی ساخته ام. سپس با استفاده از دستگاه قالب گیری پلاستیک، تعدادی از آن را تهیه کردم.
این فرآیند برای انواع مختلف مدل ها به کار می رود. توجه داشته باشید که مدل باید بتواند به دو نیمه تقسیم شود، که بتوان آن را به راحتی از قالب جدا کرد.
در این جا این عملیات را مرحله به مرحله نشان می دهیم:

مرحله ی 1: ایجاد قاب برای نگه داشتن اپوکسی.

اپوکسی مایع دو بخشی است که در نهایت به یک مایع جامد سخت، تبدیل می شود. برای ایجاد قالب از اپوکسی، و نگه داشتن اپوکسی مایع تا زمانی که سخت می شود، به قاب(Frame) نیاز داریم. قالب از دو نیمه تشکیل شده است، بنابراین قاب نیز باید دو نیمه ای ساخته شود تا در کنار هم قرار بگیرد. قاب ما در اینجا دارای پین های فلزی است که برای تراز کردن دو نیمه استفاده می شود.
 
قالب اپوکسی


مرحله 2: مدل اصلی را در نیمه ی اول قاب قالب سوار می کنیم.

در اینجا من یک تکه پلاستیکی گرد را به ماهی چسباندم. این کار، برای تعلیق ماهی در حفره قاب قالب مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین کانالی تشکیل می شود به نام راهگاه که اجازه می دهد ، پلاستیک ذوب شده در مرحله ی تزریق نهایی وارد قالب شود.
 
قالب اپوکسی


مرحله ی 3: اپوکسی  را برای نیمه اول قالب مخلوط کرده و در آن می ریزیم.

قسمت های A و B را مشخص می کنیم. قسمت های مساوی از A و B مخلوط می کنیم و باید مراقب باشیم که حباب هوا داخل مخلوط نشود. رنگ هایی نیز وجود دارد که می توان به اپوکسی اضافه کرد. رنگ سیاه را برای دیدن بهتر سطح قالب بعد از پخت، اضافه می کنیم.
سپس مخلوط اپوکسی را به دقت درون قاب قالب می ریزیم تا 1/2 از آن را پر کند و مجددا بقیه مخلوط را به آرامی میریزیم تا از ایجاد حباب هوا در اپوکسی جلوگیری شود.
 
تزریق پلاستیک


مرحله 4: اجازه دهید تا نیمه اول قالب اپوکسی سرد شود.

قاب قالب را با قالب و اپوکسی یک شب کنار می گذاریم. بعد از آن اپوکسی کاملا سخت شده است و می توان مدل را در آورد و نیمه اول قالب را بررسی کرد.
قبل از شروع ریختن مایع به نیمه دوم قالب اپوکسی، باید نیمه اول را با موم بپوشانیم. این کار را برای این انجام می دهیم که مایع قالب دوم به نیمه اول نریزد و این کار مانع اتصال به نیمه اول می شود.
سپس مدل ماهی را دوباره داخل قاب قرار می دهیم و نیمه دوم قاب قالب را روی نیمه اول قرار می دهیم. نیمه دوم قاب قالب دارای صفحه قابل جابجایی است و این اجازه را می دهد که مقدار دیگری از اپوکسی را مخلوط کنیم و در نیمه اول بریزیم.
 
قالب اپوکسی


مرحله ی 5: اکنون نیمه دوم قالب اپوکسی را داریم.

دوباره به اپوکسی اجازه می دهیم تا یک شب بماند و سختی لازم را به دست آورد. الان به لطف مومی که گذاشتم به راحتی می توان دو قالب را از هم جدا کرد و حالا نیمه ی دوم قالب را داریم.
همانطوری که در عکس مشاهده می کنید اپوکسی توانست حتی جزئیات ریز چاپ را که روی ماهی بود، نشان دهد.
 
تزریق پلاستیک


مرحله ی 6: استفاده از دستگاه قالب گیری تزریق پلاستیک

در اینجا از دستگاه قالب گیری تزریقی مدل 150A که از شرکت LNS Technologies  استفاده شده که هم مقرون به صرفه است و هم کار کردن با آن بسیار آسان است.
در این مرحله دو نیمه قالب قاب اپوکسی را در کنار هم قرار دادیم. این قالب دارای پین های تراز فولادی است که به طور خودکار دو نیمه را تراز می کند. قالب را داخل دستگاه تزریق قرار دادیم و مقداری پلاستیک ذوب شده زرد را درون قالب اپوکسی تزریق کردیم.
 
قالب اپوکسی


مرحله ی 7: یک کپی خوب از ماهی اصلی

عملیات بهتر از آنچه که تصور داشتم انجام شد. با باز کردن قالب اپوکسی مشخص شد که نتیجه کار در اصل با مورد اصلی یکسان است. البته تفاوت هایی نیز داردند مانند راه راه های رنگ شده روی بدن ماهی.
 
Epoxy

من با استفاده از این قالب اپوکسی چندین نسخه دیگر از ماهی را تزریق کردم و هیچ تخریبی در جزئیات اتفاق نیفتاده است. از قالب های اپوکسی مانند قالب هاب آلومینیومی یا فولادی انتظار دوام بالا را نداریم، اما مطمئنا به عنوان یک گزینه ارزان قیمت برای ساخت تعداد محدودی از محصولات به کار می آید.
 
 

جدیدترین مقالات

همه چیز در مورد پرینتر سه بعدی

 در این جا قصد داریم تا در مورد پرینتر سه بعدی توضیح کاملی دهیم و در مورد سازنده پرینتر، مزایا و معایب پرینتر، وسایلی که با آن می توان ساخت، موادی که می توان برای پر

تفاوت بین ماشینکاری CNC 4 محوره و 5 محوره

 برای تولید محصولاتی که با ماشینکاری CNC ایجاد می شوند، اطلاعات زیادی در مورد محورهای ماشینکاری CNC وجود دارد و امروزه افراد بیشتر با ماشینکاری های CNC 4 و 5 محوره ک

انواع تلرانس در نقشه کشی صنعتی

 استفاده و ایجاد تلرانس در مهندسی و نقشه کشی به منظور تعین مرز برای قطعات در نقشه است. در اینجا تعریف تلرانس و انواع متداول آن در نقشه کشی را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر