انواع Filament

در همه چاپگرهای سه بعدی یک نیاز مشترک وجود دارد، وآن رشته چاپگر سه بعدی که با نام فیلامنت (Filament)  شناخته شده است. فیلامنت و یا همان مواد اولیه چاپگرهای سه بعدی رشته هایی از جنس مواد پلیمری هستند که به عنوان مواد اولیه در این نوع پرینترها استفاده می شوند.
بهترین نوع فیلامنت ABS(اکریلونیتریل بوتادین استایرن) و PLA(اسید پلی لاکتیک) هستند. با این حال، رشته های دیگری به غیر از این دو نوع وجود دارد. گروه فنی مهندسی بعد سوم برای چاپگرهای خود از فیلامنت PLA استفاده می کند.

ABS

فیلامنت ABS، محبوب ترین نوع رشته چاپگر سه بعدی است. این نوع فیلامنت، کیفیت بسیار خوبی دارد و در برابر ضربه نیز مقاوم است. این نوع فیلامنت بسیار محکم است و کمی انعطاف دارد و به راحتی اکسترود می شود. محدوده دمای این فیلامنت 210 تا 250 درجه سانتی گراد است.
ABS بهترین رشته برای تولید قطعات خودرو، محفظه های الکترونیکی، اسباب بازی، لوله، اجزای خودرو، سازهای موسیقی، لوازم آشپزخانه و ... استفاده می شود.

مزایای ABS

  • بسیار بادوام و محکم
  • سبک و کمی انعطاف پذیر
  • ارزانترین ترموپلاست موجود در بازار

معایب ABS

  • پلاستیک غیر قابل تجزیه
  • برای رسیدن به نقطه ذوب به دمای بالایی نیاز دارد.
  • در هنگام کار با این ماده دودهایی ایجاد می شود که برای کاربر مناسب نیست و هنگام کار با این ماده باید در محلی با تهویه هوای مناسب کار کرد.

PLA

Polylactic acid  یا  PLA یکی دیگر از محبوب ترین فیلامنت های قابل استفاده در پرینترهای سه بعدی است. PLA یک ترموپلاست زیست تخریب پذیر است که از منابع تجدید پذیر مانند نشاسته ذرت، نیشکر، ریشه تاپیوکا و نشاسته سیب زمینی به دست می آید. این نوع فیلامنت در مقایسه با انوع دیگر با محیط زیست سازگار است و بسیاری از افراد PLA را به  ABS  به دلیل غیر سمی بودن آن، ترجیح می دهند و استفاده از این نوع فیلامنت برای کلاس های درس و محیط های آموزشی ایمن تر است.
محدوده دمایی  PLA بین 180 تا 230 درجه سانتی گراد است. PLA توانایی تجزیه به اسید لاکتیک غیر ضروری در بدن را دارد و به همین دلیل برای بخیه پزشکی و کارهای جراحی استفاده می شود. به دلیل بی خطر بودن این نوع فیلامنت از آن در بسته بندی مواد غذایی، ظروف یک بار مصرف، لباس یک بار مصرف، محصولات بهداشتی و ... استفاده می شود.
 

مزایای PLA

  • برای کار کردن مبتدیان بسیار راحت است.
  • غیر سمی است و در هنگام کار کردن بویی شبیه به آب نبات دارد.
  • در مقایسه با ABS کمتر تاب می خورد.

معایب PLA

  •  گاهی اوقات باعث گرفتگی نازل چاپگر می شود.
  • مولکول آب را جذب می کند و گاهی اوقات حالت شکنندگی پیدا می کند.

PVA

PVA مخفف (Polyviny Alcohol) یکی دیگر از فیلامنت هایی است که در چاپگر های سه بعدی استفاده می شود. این نوع فیلامنت پلاستیک خاصی است که قابلیت حل شدن در آب را دارد و بر پایه الکل پلی وینیل ساخته شده است. از مهمترین خصوصیات PVA غیر سمی بودن و اینکه قابل تجزیه بیولوژیکی است، می باشد. محدوده دمایی این فیلامنت 180 تا 230 درجه سانتی گراد است.

PET

Polythylene Terephthalate  یا  PET یکی دیگر از رشته های محبوب است که از بطری پلاستیکی ساخته می شود. PET پلاستیکی پایدار، بی ضرر و قابل بازیافت است. این ماده به خودی خود شفاف است ولی هنگامی که در معرض سرما یا گرما قرار می گیرد، میزان شفافیتش تغییر می کند.
وقتی که بعد از چاپ به آرامی سرد شود، ساختار بلوری پیدا می کند. محدوده ی دمایی این فیلامنت بین 220 تا 250 درجه سانتی گراد است.

PETG

رشته PETG نوعی فیلامنت PET است که با افزودن ماده ای به نام گلیکول (glycol) اصلاح می شود. این یک ماده سخت و با دوام است که هنگام کار با آن هیچ بویی ندارد. این نوع فیلامنت، بر خلاف PET که در صورت گرم شدن بیش از حد مبهم و شکننده می شود، دوام و مقاومت بالایی دارد. افزودن گلیکول باعث می شود تا فیلامنت ویژگی هایی چون انقباض کم، تاب نخوردن و مقاومت را به دست بیاورد. محدوده دمایی PETG 220 تا 245 درجه سانتی گراد می باشد.
فیلامنت های مختلفی برای چاپگرها وجود دارد که می توان به PETT، HIPS، Nylon و ... اشاره کرد، که هر کدام از این ها خصوصیات و ویژگی های خاص خود را دارند و برای مصرف خاصی قابل استفاده است.
 

جدیدترین مقالات

همه چیز در مورد پرینتر سه بعدی

 در این جا قصد داریم تا در مورد پرینتر سه بعدی توضیح کاملی دهیم و در مورد سازنده پرینتر، مزایا و معایب پرینتر، وسایلی که با آن می توان ساخت، موادی که می توان برای پر

تفاوت بین ماشینکاری CNC 4 محوره و 5 محوره

 برای تولید محصولاتی که با ماشینکاری CNC ایجاد می شوند، اطلاعات زیادی در مورد محورهای ماشینکاری CNC وجود دارد و امروزه افراد بیشتر با ماشینکاری های CNC 4 و 5 محوره ک

انواع تلرانس در نقشه کشی صنعتی

 استفاده و ایجاد تلرانس در مهندسی و نقشه کشی به منظور تعین مرز برای قطعات در نقشه است. در اینجا تعریف تلرانس و انواع متداول آن در نقشه کشی را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر