کاربرد چاپ سه بعدی در پزشکی

 

چاپ سه بعدی یک روش چاپ است که اشیاء از داده های دیجیتال به یک شی فیزیکی تبدیل می شوند درست مانند زمانی که متنی در کامپیوتر روی یک صفحه کاغذ پرینت می شود. از پرینترهای سه بعدی برای ساختن هر چیزی استفاده می شود از راکت گرفته تا خانه، اسلحه، وسایل پزشکی و حتی اندام های انسانی. زمانی چاپ سه بعدی در پزشکی یک رویا بیشتر نبود، با این حال زمان و سرمایه گذاری این واقعیت را رقم زد. امروزه چاپ سه بعدی کمکی بزرگ به شرکت های دارو سازی و پزشکی برای تولید داروهای خاص،انجام سریع ایمپلنت و ... کرده است. مدل های آناتومیک پرینت شده بیمار، به طور فزاینده ای به ابزاری مفید و دقیق برای درمان تبدیل شده است.

پرینت سه بعدی در پزشکی

در واقع از پرینت سه بعدی در طیف گسترده ای از مراقبت های بهداشتی استفاده می شود. از جمله جراحی های قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و اعصاب، دهان و فک و صورت، چشم پزشکی، ارتوپدی، جراحی پلاستیک و ... .
چاپگر سه بعدی برای درمان و برنامه ریزی قبل از عمل برای بیمار سودمند است. این کار به یک روش چند مرحله ای تبدیل می شود که با ادغام اطلاعات بالینی و تصویر برداری بهترین گزینه درمانی تعین می شود و این کار باعث می شود تا مدت زمان صرف شده در اتاق عمل کاهش بیابد وهمین برای بیمار منجر به عوارض کمتری می شود. فناوری چاپ سه بعدی این امکان را فراهم می کند تا یک مدل فیزیکی سه بعدی مبتنی بر آناتومی اختصاصی بیمار ایجاد شود و این امر منجر به جراحی دقیق تر می شود. علاوه بر این چاپ سه بعدی امکان انتخاب قطعات پروتز با دقت بالا را قبل از شروع جراحی می دهد.
 

 چاپ سه بعدی در پزشکی

 

اصلی ترین کاربردهای مستقیم پرینت سه بعدی در حوزه پزشکی و بالینی به شرح زیر است:

سفارشی سازی ابزارهای جراحی و پروتزها: از پرینت سه بعدی می توان برای ساخت ایمپلنت های سفارشی و یا حتی ابزارهای جراحی استفاده کرد و سفارشی سازی ابزار جراحی و پروتز برای هر بیمار دقت و سرعت عمل جراح را بالا می برد و همچنین باعث کاهش هزینه نیز می شود.

پرینت سه بعدی در پزشکی

آزمایش نمونه های مختلف برای بیماران خاص: یک مثال روشن مثل الگوهای عروقی مختلف برای آزمایش اثر بخشی یک سیستم قلبی عروقی است که برای درمان بیماری شریان محیطی و عروق کرونر مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب چاپ سه بعدی جراح را قادر به نمونه سازی سریع  طراحی ها ی جدید و پیچیده و بررسی تمامی جوانب آن می سازد.
 

چاپ سه بعدی در پزشکی
 

بهبود آموزش پزشکی: از مدل های خاص چاپ شده می توان برای بهبود در یادگیری و آموزش دقیق تر در هر حوزه ای از پزشکی استفاده کرد. از مزایای چاپ سه بعدی می توان به تکرارپذیری و ایمنی در چاپ سه بعدی و امکان مدل سازی آناتومی مختلف فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی از یک داده اشاره کرد. و همچنین از پرینترهای سه بعدی که قابلیت چاپ با تراکم و رنگ های مختلف را دارند می توان برای برجسته سازی جزئیات آناتومیکی استفاده کرد.
آموزش بیمار: مراقبت های بیمار محور و آموزش بیمارن یکی از مهمترین اولویت های مراقبت های بهداشتی است. بیمارن ممکن است گزارش های MRI یا CT را درست درک نکنند اما چاپ سه بعدی با نشان دادن مستقیم مدل آناتومیک ممکن است ارتباط پزشک و بیمار را بهبود ببخشد.
Bioprinting: چاپ سه بعدی مدل سازی بافت قابل کاشت را نیز امکان پذیر می کند. برخی نمونه ها، چاپ سه بعدی پوست مصنوعی برای پیوند به بیمارانی است که دچار جراحات سوختگی شده اند.
 
پرینت سه بعدی در پزشکی

چاپ سه بعدی داروهای شخصی: چاپ سه بعدی دارو شامل چاپ لایه پودر دارویی است تا سریعتر از قرص های معمولی حل شوند و یا شخصی سازی مقدار مورد نیاز برای بیمار است.
سفارشی سازی اندام مصنوعی: پرینت سه بعدی باعث کاهش لیست انتظار بیمارانی است که به پیوند نیاز دارند.
 
چاپ سه بعدی در پزشکی
 
 

مزایای چاپ سه بعدی در صنعت پزشکی:

جراحی های پیچیده: چاپ سه بعدی نقش مهمی در آموزش پزشکان آینده و آماده سازی برای انجام عمل های جراحی واقعی دارند. تصاویر 2بعدی نیز مفید هستند اما تجسم کمی دارند و بخش واقعی انسان را نشان نمی دهند. از طرف دیگر، چاپ سه بعدی مدل هایی را که به نظر واقعی می رسند را ارائه می دهند  که از قطعات واقعی انسانی تقلید می کنند. این امر باعث می شود تا عمل جراحی دقیق تر و موثر تر باشد.
فناوری پیشرفته: پزشکان میتوانند تمرین های خود را بر روی اندام های چاپ شده سه بعدی انجام دهند. این کار بسیار دقیق تر و کاربردی تر از جراحی بر روی مدل های حیوانی است. آموزش جراحی بر روی قطعات انسانی چاپ شده کیفیت مهارت پزشکان را افزایش می دهد.
مراقبت های پیچیده: چاپگرهای سه بعدی پروتزهایی که افراد به آن ها احتیاج دارند را با هزینه کم چاپ می کنند و این کار برای افرادی که توانایی خرید پروتز را ندارند یک راه حل مقرون به صرفه است. تجهیزات پزشکی کم هزینه در کشورهای فقر زده و مناطق دور افتاده دارای اهمیت است.
 

 پرینت سه بعدی در پزشکی


کاهش زمان انتظار: پرینت سه بعدی امکان چاپ تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی سه بعدی را فراهم می کند.با چاپگر سه بعدی امکان چاپ قطعات پلاستیکی سه بعدی تجهیزات وجود دارد. این تکنولوژی هزینه و زمان صرف شده در انتظار دریافت دستگاه پزشکی جدید از تامین کنندگان خارجی را به شدت کاهش می دهد. این امر تجهیزات را با آسودگی بیشتر در دسترس قرار می دهد.
سفارشی سازی: ساخت پروتز به روش سنتی بسیار گران است زیرا آنها باید برای فرد شخصی سازی شوند. چاپگرهای سه بعدی به شخص آزادی انتخاب میدهد. طرح ها، فرم ها، اندازه و رنگ پروتزهای مختلف باعث شخصی بودن هر قطعه می شود.چاپگرهای سه بعدی اجازه می دهند پروتزها با قیمت پایین تر به صورت  گسترده ای در دسترس باشند.
 
چاپ سه بعدی در پزشکی

 در آینده ممکن است مدل های پلاستیکی چاپ شده ارگان ها مثلا قلب به جایگزین چاپی و کاربردی تبدیل شوند. مدل های پرینت شده سه بعدی در حال حاضر برای برنامه ریزی های پیچیده بخصوص در جراحی های قلبی مادرزادی کودکان استفاده می شوند. اما چاپ سه بعدی به زودی امکان ایجاد واقعی بافت یا رگ را نیز فراهم می کند.

 


جدیدترین مقالات

همه چیز در مورد پرینتر سه بعدی

 در این جا قصد داریم تا در مورد پرینتر سه بعدی توضیح کاملی دهیم و در مورد سازنده پرینتر، مزایا و معایب پرینتر، وسایلی که با آن می توان ساخت، موادی که می توان برای پر

تفاوت بین ماشینکاری CNC 4 محوره و 5 محوره

 برای تولید محصولاتی که با ماشینکاری CNC ایجاد می شوند، اطلاعات زیادی در مورد محورهای ماشینکاری CNC وجود دارد و امروزه افراد بیشتر با ماشینکاری های CNC 4 و 5 محوره ک

انواع تلرانس در نقشه کشی صنعتی

 استفاده و ایجاد تلرانس در مهندسی و نقشه کشی به منظور تعین مرز برای قطعات در نقشه است. در اینجا تعریف تلرانس و انواع متداول آن در نقشه کشی را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر