مهندسان دانشگاه تمپل از تکنولوژی چاپ سه بعدی برای ایجاد یک سوزن جراحی جدید استفاده کرده اند. آنها با الهام از طبیعت، تصمیم گرفتند سوزن هایی جراحی توسط آنالیز نیش سوزنی حشراتی چون زنبور عسل بهره برند. این گروه برای ساخت سوزن با نگاه به طبیعت مانند پشه ها و زنبورها این کار را انجام دادند. همه می دانیم که زنبورها به دلیل نیش خود شهرت دارند و می توانند الگوی مناسبی برای به حداقل رساندن آسیب احتمالی به پوست باشند.
ما قبلا متذکر شده ایم که چاپ سه بعدی برای کمک به حل عدیده ای از مشکلات ساختی مهندسان با استفاده از راه حل های طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد؛ مانند پوست کوسه چاپ سه بعدی شده برای بهبود آیرودینامیک در وسایل نقلیه و یا میکروارگانیسم برگ درختان چاپ سه بعدی شده برای تمیز کردن نشت نفت و حال ورود تکنولوژی پرینت سه بعدی به صنعت پزشکی با الهام گرفتن از طبیعت. محققان برای ساخت سوزن با نگاه به طبیعت مانند پشه ها و زنبورها این کار را انجام دادند. همه می دانیم که زنبورها به دلیل نیش خود شهرت دارند و می توانند الگوی مناسبی برای به حداقل رساندن آسیب احتمالی به پوست باشند.
مدیر تیم تحقیقاتی دانشگاه تمپل گفت : ما برخی از زنبورهای عسل را به آزمایشگاه آوردیم و با استفاده از یک میکروسکوپ، آنها را مورد بررسی قرار دادیم. او گفت ما بدنبال سوزنی بودیم که قدرت برندگی بالایی در کنار کاهش آسیب بافت را داشته باشد که با الهام از نیش زنبورهای عسل به یک سوزنی با مقطع کوچک و پره هایی در نوک آن دست یافتیم که این پره ها نیروهای وارد شدن به پوست و عضلات را کنترل کرده و خارج شدن آن بدون آسیب است.دانشمندان از نیش زنبور عسل به عنوان الگو، طرحی با خارهای کوچک حک شده روی سوزن ابداع کردند. این خارها باعث می شوند تا نیرویهای وارد و خارج کردن سوزن کاهش پیدا کند و آسیب بافتی به حداقل برسد.
او گفت: به طور کلی، سوزن های جراحی به دلیل طراحی نوک آنها هنگام قرار دادن در بافت منحرف خواهد شد؛ و در واقع سوزن از مسیر برنامه ریزی شده خود خارج می شد که حال در روش جدید با تکنولوژی بکار رفته در نوک سوزن پره ای این مشکلات مرتفع شده است.
مرحله بعدی برای این پروژه، تمرکز بر روی مواد مورد نیاز برای رسیدن به طراحی به شیوه ای مطلوب است. نمونه اولیه با ترکیب شدن بعضی از پلیمرها بدست آمد، ولی از آنجاییکه سوزن نهایی می بایست فلزی باشد، تحقیقات بر روی فلزات معطوف شد و یک نمونه ی فلزی ساخته و نتیجه ی مثبت داد ولی از آنجاییکه نمونه های پلیمری آسیب کمتری به بافت می رساند بدنبال آن هستیم که در آینده ای نزدیک به موادی از جنس پلیمر فلز دست یابیم.
مرحله ی آخر ساخت این سوزن ها با بهره بردن از تکنولوژی چاپ سه بعدی است که این گامی نو در صنعت پزشکی محسوب می شود.