غذای سه بعدی پرینت شده چیست؟
اگر چه ممکن است این مطلب چیزی شبیه یک فیلم علمی تخیلی به نظر برسد ولی در واقع چاپ مواد غذایی ممکن است. چاپگرهای سه بعدی نه تنها برای کارهای علمی و حرفه ای مفید هستند بلکه برای مصارف شخصی نیز روز به روز محبوب تر می شوند. اکثر پرینترهای سه بعدی مانند چاپگرهای رومیزی معمولی (FDM) از تکنولوژی چاپ اکستروژن سه بعدی استفاده می کنند.
چاپگرهای مواد غذایی به جای استفاده از مواد پلاستیک، از نوعی خمیر استفاده می کنند. اگر چه مواد بسیاری در پرینتراستفاده می شود اما متداول ترین مواد تشکیل دهنده شکلات، خمیر پنکیک و خامه است. جالب اینکه حتی امکان چاپ پیتزا نیز وجود دارد. پرینتر سه بعدی غذا را، به آرامی توسط سرنگ لایه به لایه چاپ می کند.
جوانب مثبت و منفی پرینت سه بعدی مواد غذایی
مزایای چاپ سه بعدی
چاپ سه بعدی خوراکی نسبت به آشپزی سنتی زمان کمتری می برد. به این صورت که کاربران می توانند یک پرینت سه بعدی از غذای خود بگیرند و وقت خود را به جای آشپزی صرف فعالیت های دیگر کنند.
جاپ سه بعدی کاربران را قادر می سازد تا غذای خود را به سادگی با ذایقه و حتی حال و هوای کاربر در یک روز خاص تنظیم کنند. به عنوان مثال می توانند از نوشتن نام روی کیک تولد یا حتی چاپ یک شیرینی قلبی لذت ببرند.
پرینت سه بعدی خوراکی باعث می شود تا خلاقیت بیشتری در آشپزخانه ایجاد شود. کاربران می توانند طرح های پیچیده ای که در ذهن خود دارند و با قالب های آشپزی نمی توانند آنها را محقق کنند با استفاده از چاپگر سه بعدی اجرا کنند.
محدودیت های چاپ سه بعدی
اگر چه هر نوع غذایی می تواند با چاپگر سه بعدی پرینت شود اما مواد غذایی باید به صورت خمیر مثل خامه یا پوره سیب زمینی باشد.
محدودیت در مراحل
چاپگر های مواد غذایی نمی تواندد تمامی مراحل پخت و پز را انجام دهند. مثلا نمی توانند بعضی مواد مثل آویشن را روی پیتزا بپاشند.
چاپ سه بعدی مواد غذایی کمی گران است، به طور کلی در بازه قیمت 1000 تا 5000 دلار، که البته استثنا نیز وجود دارد.
دقیقا مانند هر نوع چاپگر دیگر این نوع پرینتر نیز می تواند ناموفق عمل کند. تصور کنید این قضیه هنگامی که شما در حال چاپ یک کیک تولد هستید اتفاق بیفتد!
پرینتر های سه بعدی مواد غذایی برای چه افرادی مناسب است؟
پرینت سه بعدی مواد خوراکی برای متخصصان صنایع غذایی بسیار مفید است. غذای چاپی جدید برای مشتریانی که به دنبال تجربیات جدید هستند ایده بسیار جذابی است.
در بخش تولید مواد غذایی صنعتی، چاپ سه بعدی خوراکی به تولید کنندگان این امکان را می دهد تا محصولات خود را با تولید جدید متفاوت کنند. Barrilla یک شرکت غذایی ایتالیایی است که برخی از محصولات ماکارونی خود را چاپ می کند.
پرینتر های سه بعدی برای استفاده شخصی نیز سازگار هستند. این چاپگرها با شخصی سازی مواد غذایی می توانند خلاقیت بیشتری در آشپزخانه ایجاد کنند.
چه غذاهایی قابل چاپ شدن هستند؟
تقریبا هر نوع غذایی که به صورت خمیر یا پوره باشد می تواند به صورت سه بعدی چاپ شود.به طور مثال مواد تشکیل دهنده می تواند شامل:
-
ماکارونی و غلات
-
میوه ها و سبزیجات
حتی پیتزا را می توان تا حدی چاپ سه بعدی کرد. اما کاربران مجبور هستند بعضی مراحل مانند پاشیدن برخی پیزها روی پیتزا را به صورت دستی انجام دهند.
مدل های سه بعدی مواد غذایی
برای چاپ مواد غذایی کاربران می توانند با استفاده از نرم افزار CAD مدل خود را طراحی کنند و حتی امکان بارگیری مستقیم مدل سه بعدی در سایت dedicated STL file website نیز وجود دارد.
چاپگرهای تزیینی سه بعدی مواد غذایی
-
پرینترهای سه بعدی روی قهوه
در اینجا به نظر می رسد هیچ ارتباطی بین پرتره مونالیزا و قهوه وجود ندارد. اما به لطف چاپگرهای سه بعدی ، دیدن بانوی خندان زیبا در یک فنجان قهوه نیز امکان پذیر شده است.در واقع ترکیبی بین فناوری پرینت سه بعدی و چاپ جوهر افشان این اجازه را میدهد تا بالی هر نوع نوشیدنی پوشیده از کف، تصویر بکشند. به همین ترتیب Ripple Marker به کاربران کمک می کند تا بتوانند سلفی های شخصی، پیام و یا هر چیز دلخواه دیگری را روی نوشیدنی خود چاپ کنند. یکی دیگر از پرینتر های قهوه موجود Lixian 3D CafeMaker است.
-
چاپگرهای سه بعدی تزیین کیک
متخصصان صنعت کیک پزی گاها برای تزیین کیک یا شیرینی پزی از چاپگرهای سه بعدی استفاده می کنند. آنها با استفاده از ورق های کاغذی و جوهرهای خوراکی هر نوع تصویری را می توانند روی کیک چاپ کنند.
در ادامه چگونگی پرینت سه بعدی شیرینی را مشاهده می کنید:
آیا موادغذایی پرینت شده سالم و بهداشتی نیز هست؟
وقتی قانون ایمنی مواد غذایی در سال 2011 به تصویب رسید، مقرراتی برای این مورد نیز وضع شد. اگر خوراکی ها توسط دستگاهی که مناسب برای تولید مواد غذایی و کاملا تمیز و بهداشتی نیز هست چاپ شده باشد هیچ گونه ضرری نخواهد نداشت.مواد اولیه غذاهای پرینت شده چیزی جز مواد اولیه ی معمولی که در طی فرآیند اکستروژن توسط نازل روی یک سطح قرار می گیرند، نیستند.