اسکن سه بعدی و خدمات دندانپزشکی

 همانطوری که می دانید از فناوری اسکن سه بعدی برای تبدیل مدل فیزیکی به فایل سه بعدی دیجیتالی استفاده می شود که در نرم افزارهای مهندسی مانند CAD، Catia  و ... قابل استفاده است. این خروجی دیجیتال به راحتی برای طراحی و ساخت انواع قطعات و مخصوصا قطعات سفارشی کاربرد دارد.
امروزه در حوزه پزشکی و به خصوص دندانپزشکی نیاز زیادی به فناوری اسکن سه بعدی وجود دارد. این مقاله در مورد فناوری اسکن سه بعدی و اقدامات لازم جهت طراحی و ساخت ایمپلنت های دندانی با استفاده از 3d scanninig می باشد.
این فناوری می تواند باعث ایجاد نوآوری در زمینه طراحی دندان های سفارشی، تاج، بریس ها، پروتزهای روکش، روکش ها، ترازها و ... شود. همچنین از مدل های دیجیتال سه بعدی در آموزش دندانپزشکی و دندان سازی برای درک بهتر و تمرین بیشتر آناتومی دندان ها می توان استفاده کرد.
همراه با اسکن کامل دندان های مصنوعی بیمار، می توان آن را ویرایش کرد و به طور مستقیم با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی دندان ها را چاپ کرد و پروتز مصنوعی متناسب با دهان بیمار را تولید کرد، که این روند باعث کاهش پیچیدگی و زمان تولید می شود.
اسکن سه بعدی دندانپزشکی چیست؟
فیلم های سه بعدی، کتاب سه بعدی، چاپ سه بعدی و اکنون اسکن های سه بعدی دندان پزشکی!
اسکن سه بعدی دندان پزشکی جدیدترین فناوری است که به کمک آن دندانپزشک می تواند خیلی سریع و آسان شما را درمان کند.
اسکن سه بعدی دندانپزشکی که با نام CBCT نیز شناخته می شود، اولین بار توسط یک دندانپزشک آلمانی به نام اتو واکوف ساخته شد و اولین رادیوگرافی دندانپزشکی را انجام داد. البته نه به شکل و سرعت امروزی آن. به این صورت که بیمار در حالت خوابیده قرار داشت و از یک گیرنده شیشه ای استفاده کرد و 25 دقیقه طول کشید. از آن روز دندانپزشکی راه طولانی طی کرده و پیشرفت های زیادی داشته است.
امروزه اسکن های سه بعدی بسیار سریعتر و دقیق تر انجام می شوند، به این صورت که در تصویر برداری سه بعدی دندانپزشکی از بازوی اشعه ایکس استفاده می شود که به دور سر بیمار می چرخد و هنگام چرخش چندین تصویر ضبط می کند و آن ها را به کامپیوتر می فرستد.
اسکن سه بعدی به دندانپزشکان تصویری کاملا واضح همراه با جزئیات را نشان می دهد که در بسیاری موارد دندانپزشک نمی تواند با چشم غیر مسلح آن جزئیات را متوجه بشود و این امر باعث می شود تا دندانپزشک با خیال راحت روش درمانی را انتخاب کند و حتی در بسیاری موارد سفارشی سازی انجام دهد.
اسکنرهای های سه بعدی تصویر واضح از دهان، دندان و فک را با کیفیت فوق العاده ارائه می دهد که می تواند در تشخیص زودهنگام شرایط دندانی مورد استفاده قرار بگیرد. از اسکن سه بعدی می توان هنگام برنامه ریزی برای جراحی، ارزیابی فک یا سینوس ها، ایمپلنت های دندانی و ... استفاده کرد.
کاشت دندان و ارتباط آن با اسکن سه بعدی
ایمپلنت دندانی وسیله ای دندانی است که از مواد خارجی و آلوپلاستیک ساخته می شود و در استخوان فک، در زیر لایه مخاطی قرار می گیرد و مانند یک دندان سالم کاشته می شود. ایمپلنت ها به اندازه دندان های طبیعی محکم هستند و به قدری واقعی هستند که با دندان طبیعی تفاوتی ندارند.
معمولا دندانپزشکان با استفاده از اشعه ایکس، فقط نمای دو بعدی از دندان ها، فک و آناتومی دهان را دارند.خوشبختانه با اسکن سه بعدی، بیمارن می توانند یک نمونه مجازی سه بعدی از دهان خود و تمام ساختارهای اطراف دهان مانند اعصاب، حفره های سینوس و ... مشاهده کنند.
تکنیک های تصویربرداری مانند اسکن سه بعدی قبل از جراحی ، به دندانپزشک کمک می کند تا ایمپلنت دقیق و بدون به خطر انداختن جان بیمار انجام دهند.
تصویربرداری از ایمپلنت نوعی برنامه ریزی درمانی است که سرعت، دقت و موفقیت در عمل کاشت دندان را تضمین می کند و حتی به یک روش درمانی یک روزه تبدیل می کند.
قرارگیری صحیح ایمپلنت تنها به معنای جایگزینی دندان به صورت طبیعی و همسو با دندان های دیگر نیست، بلکه ایمپلنت باید از هر گونه اعصاب یا رگ های خونی در آن ناحیه دور نگه داشته شود. از اسکن پیشرفته سه بعدی برای تعین موقعیت دقیق کاشت دندان استفاده می شود.
همچنین از اسکن سه بعدی برای تعیین اینکه آیا استخوان کافی برای قرار دادن بلافاصله بعد از کاشت وجود دارد یا اینکه به پیوند استخوان یا لیفت سینوس نیاز هست، استفاده می شود.
 

جدیدترین مقالات

همه چیز در مورد پرینتر سه بعدی

 در این جا قصد داریم تا در مورد پرینتر سه بعدی توضیح کاملی دهیم و در مورد سازنده پرینتر، مزایا و معایب پرینتر، وسایلی که با آن می توان ساخت، موادی که می توان برای پر

تفاوت بین ماشینکاری CNC 4 محوره و 5 محوره

 برای تولید محصولاتی که با ماشینکاری CNC ایجاد می شوند، اطلاعات زیادی در مورد محورهای ماشینکاری CNC وجود دارد و امروزه افراد بیشتر با ماشینکاری های CNC 4 و 5 محوره ک

انواع تلرانس در نقشه کشی صنعتی

 استفاده و ایجاد تلرانس در مهندسی و نقشه کشی به منظور تعین مرز برای قطعات در نقشه است. در اینجا تعریف تلرانس و انواع متداول آن در نقشه کشی را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر