ساخت خانه های مریخی با تکنولوژی چاپ سه بعدی

 

ساخت خانه مریخی با چاپگر سه بعدی

وقتی به آینده و زندگی در مریخ فکر می کنید، اول از همه به خانه مریخی فکر می کنید و اینکه این خانه چه شکلی است؟ آیا یک پناهگاه بدون پنجره و تاریک است؟ یا خانه ای شیک ؟
ناسا آرزوهای انسان را محقق کرده و خانه ای با نام مارشا (Marsha) طراحی کرده است که این خانه چند طبقه است، پنجره دارد، اتاق های خصوصی و حتی نور گیر نیز دارد.

دانشمندان ناسا تصمیم گرفتند که از عموم مردم برای طراحی و ساخت چنین خانه ای کمک بگیرند. با گذشت سالها چندین مرحله از طراحی انجام شد و مدل هایی برای چاپگر سه بعدی آماده شد.
طراحان برای جایزه بزرگی که ناسا تعیین کرده بود با هم رقابت می کردند. در سال 2019 مقدار اولین جایزه مشخص شد که یک جایزه نیم میلیون دلاری بود. طراحان بر اساس معیارهای مختلفی از جمله موادی که از آنها استفاده می شود، دوام ساختار و چگونگی مقاومت هوایی مورد قضاوت قرار می گرفتند.

بعد از چهار روز ساخت ، آزمایش و داوری ناسا برنده را اعلام کرد. طرحی با نام مارشا انتخاب شد. برای ساخت مارشا مواد ساختمانی از کامپوزیت بازالت ساخته شده است، چیزی که دیگر رقبا از آن استفاده نکرده بودند و نکته مهم این که در مریخ به راحتی قابل ساخت است و به خاطر فوران های آتشفشانی مقدار زیادی بازالت وجود دارد.
پس از آن به یک ربات برای چاپ سه بعدی نیاز است. نمونه اولیه تنها یک سوم از اندازه ای است که برای خانه واقعی در مریخ در نظر گرفته شده است و تنها از زمان شروع تا پایان 30 ساعت زمان لازم بود. برای چاپ خانه سه بعدی تیم مجبور شد تا چند بار به چاپگر کمک کند تا کار خود را ادامه دهد و این یک نقص بود چون در دنیای واقعی افراد زیادی در مریخ وجود ندارند که بتوانند به چاپگر کمک کنند. بنابراین به طرح کاملی که بتواند به طور خودکار چاپ خانه را انجام دهد نیاز بود.

بالاخره پروژه مارشا به حالت یک خانه عمودی که شبیه یک کندوی عسل می باشد طراحی و چاپ شد و توسط آژانس نیز تایید شد. هر کندو می تواند چهار فضانورد را در خود جا دهد و با استفاده از یک مریخ نورد موادی مانند بازالت و بیوپلاستیک قابل تجدید از سطح سیاره سرخ جمع آوری می شود و خانه مریخی در محل پرینت می شود.

خانه مریخی با پرینت سه بعدی
 

طراحی عمودی مارشا محدودیت های جوی مریخ را کاهش می دهد. سازه های در روری زمین با شرایط ویژه ای که از نظر جاذبه و میزان باد با شرایط مریخ سازگار باشند، ساخته شده است و این کار برای به حداقل رساندن فشار جوی داخلی و فشارهای ساختاری انجام شده است.

خانه های استوانه ای شامل یک پوسته بیرونی است که به سطح کره زمین به منظور محافظت در برابر بادهای شدید متصل می شود و یک پوسته داخلی که در آن می توان زندگی کرد. این خانه دارای چهار طبقه  است. آزمایشگاه مرطوب در طبقه پایین، آشپزخانه و آزمایشگاه خشک در طبقه بالاتر و دو طبقه دیگر شامل اتاق های خواب ها و یک نور گیر بزرگ است.


خانه مریخی با چاپگر سه بعدی
 
خانه مریخی با چاپگر سه بعدی

 خانه مریخی با پرینت سه بعدی

خانه مریخی با پرینت سه بعدی

اکنون کارخانه فضایی Al space یک نمونه اولیه یک سومی از این پروژه را ساخته است. البته به علت مساﺋل زیادی مانند برنامه ریزی ضعیف و کمبود بودجه، برنامه های ناسا برای رفتن به مریخ و ساخت کامل خانه های پرینت شده ی مریخی تا سال 2050 به تعویق افتاده است.

جدیدترین مقالات

نیروی محوری

 پبچ ها اجزای مهمی هستند که در انواع محصولات از وسایل نقلیه گرفته تا راه آهن، هواپیما، ساختمان، پل و حتی گوشی کوچکی که در دست شماست، استفاده می شوند. هنگامی که نیروی

مقایسه بین SLA و SLS

 در SLS از لیزر قدرتمند استفاده می شود و دو نوع DMLS و SLM وجود دارد. SLS با پلیمرهایی مانند نایلون کار می کند. SLA نیز از لیزر استفاده می کند، اما این دو به دلیل مو

استریولیتوگرافی و نحوه عملکرد آن

 می توان گفت استریولیتوگرافی از قدیمی ترین شکل های پرینتر سه بعدی است. در ادامه همه چیز در مورد نحوه عملکرد این فناوری را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر