اوریگامی به معنای ساخت سازه های پیچیده با وزن سبک است که قابلیت توسعه دارد و از استحکام بالایی نیز برخوردار است. اوریگامی می تواند کاربردهای مختلفی مانند تجهیزات پزشکی، اکتشافات فضایی و ... داشته باشد. تا کنون ساخت چنین سازه هایی در حد مونتاژ قطعات کوچکتر و شامل چندین مرحله بوده است.
اخیرا محققان از نوع جدیدی از
چاپ سه بعدی به نام
DLP برای ایجاد اوریگامی استفاده می کنند که نه تنها تحمل وزن های بالا را دارند بلکه می توانند در شرایطی که فشار و کشش وجود دارد بارها و بارها باز و بسته شوند، به این روش
Zippered Tubes نیز می گویند. بر خلاف سایر تکنیک های پرینت سه بعدی، محققان رزین
DLP جدیدی تولید کردند که با چاپ لایه های متوالی رزین مایع که پس از آن توسط نور ماورا بنفش پخته و سخت می شوند، اجسام ساخته می شود. رزین به نوبه خود کلید اصلی و عنصری مهم در این نوع ساختار است.
انواع مختلفی از فناوری
چاپ سه بعدی وجود دارد. به عنوان مثال نوع جوهرافشان حدود 20 سال است که وجود دارد. ایجاد یک ساختار سه بعدی توخالی و مرتبط با اوریگامی پیچیده، دشوار است. استفاده از فناوری چاپ سه بعدی برای ایجاد اوریگامی مشکلات زیادی داشت، مثلا اینکه محققان نمی توانستند مواد چاپ شده را بارها و بارها بدون شکستن استفاده کنند. سرانجام باید ماده ای تولید می شد که نه تنها نرم باشد، بلکه بتوانند صدها بار بدون شکستن تا شوند. استفاده از لولاهای ریز یا یک پلیمر در ساختار اوریگامی باعث می شود که اوریگامی جمع شود و نیازی به مونتاز نداشته باشد.