تحلیل گران نروژی خدمات مالی سوئد و آژانس بین المللی انرژی (IEA) معتقدند که پرینترهای سه بعدی و وسایل نقلیه الکتریکی می توانند در کاهش مصرف جهانی نفت نقش مهمی داشته باشند.
اخیرا آژانس بین المللی انرژی رشد مداوم مصرف جهانی نفت را به دلیل افزایش تقاضا برای هواپیما، کامیون، محصولات پتروشیمی، کشتیرانی و ... می داند. این آژانس همچنین اعلام کرد که
چاپ سه بعدی و سایر فناوری ها قدرت کاهش مصرف نفت در سراسر جهان را دارند.
چاپ سه بعدی می تواند با افزایش تولید داخلی کالا، به کاهش مصرف نفت کمک کند و میزان صادرات و واردات سوخت را کاهش دهد. با راه اندازی کسب و کارهایی که قادر به ساخت کالاها با استفاده از چاپگر سه بعدی هستند، می توانیم شاهد کاهش مصرف انرژی در زمین، هوا و دریا باشیم.
استفاده از خودروهای برقی می تواند عاملی مهم در کاهش مصرف جهانی نفت به حساب بیاید. با تخمینی که آژانس بین امللی نفت زده است تا سال 2040 حدود 15 میلیون خودروی الکتریکی که توسط چاپ سه بعدی وارد بازار می شوند، در دسترس مردم قرار می گیرد.
همچنین با کمک تکنولوژی
پرینت سه بعدی، تولید داخلی کالا افزایش پیدا می کند و نیاز به صادرات و واردات کاهش می یابد و در نتیجه مصرف سوخت نیز کم می شود.
فناوری چاپ سه بعدی می تواند زمان تامین قطعات را کوتاه تر کند و فضای ذخیره سازی پرهزینه در سکوها، کشتی ها و دکل ها را نیز کاهش دهد. به این صورت که فایل دیجیتال به عنوان مثال در نروژ ایجاد و ذخیره می شود و همان لحظه همراه با دستورالعمل های چاپ به مکانی در ایران فرستاده می شود و پرینت می شود. با این روش زمان ارسال ممکن است از ماه ها به چند ساعت کاهش پیدا کند و در مصرف سوخت و انتشار کمتر گازهای گلخانه ای کمک کند.
با این روش حتی می توان ایمن بودن قطعه را نیز تضمین کرد و می توان مطمئن بود که در هنگام حمل و نقل مشکلی برای قطعه مانند شکستگی یا مشکلات دیگر پیش نمی آید.
البته این روش نیز مشکلات خاصی دارد. ممکن است قطعات یا اجزای چاپ شده در مکان جدید عملکرد متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال تغیرات آب و هوا و شرایط ممکن است بر روی ساختار
مواد چاپی تاثیر بگذارد و مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین ایجاد شرایطی که با شرایط چاپ قطعه یکسان است می تواند هزینه بردار باشد.