در سالهای اخیر هزینه های چاپگر سه بعدی به طرز قابل ملاحظه ای کاهش یافته است و در حال حاضر می توان یک چاپگر سه بعدی با حداقل 300 دلار تهیه کرد. پرینترهایی که قیمت آن ها کمتر است ممکن است به اندازه پرینترهای گران قیمت ویژگی نداشته باشند، اما مهم این است که شما متناسب با بودجه و نیازتان بهترین گزینه را انتخاب کنید.
در این بخش قیمت چاپگرها و قابلیت های آن را بررسی می کنیم تا بتوانید برای خرید پرینتر تصمیم آگاهانه بگیرید.
عوامل موثر بر قیمت چاپگر سه بعدی
یکی از این فاکتورها هزینه چاپگر است که در دهه گذشته به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر می توان پرینتر سه بعدی با کیفیت قابل قبولی بین 300 تا 10000 دلار خرید. از لحاظ قیمت می توان پرینترها را به انواع مختلف زیر تقسیم کرد:
چاپگرهای زیر 300 دلار
این دست چاپگرها، چاپگرهای ابتدایی هستند و برای یادگیری و درک مفاهیم فناوری پرینت سه بعدی کاربرد دارند.
این پرینترها اغلب در مدارس و دانشگاه ها و برای آموزش و چاپ مدل های پلاستیکی، مجسمه و وسایل سرگرمی استفاده می شود.
چاپگرهای سه بعدی Anycubic Photon Mono، Crealitys Ender 3 V2، Flashforg Finder پرینترهای با کیفیتی هستند که قیمت آن ها زیر 300 دلار می باشد.
فیلامنت مورد استفاده در این چاپگرها PLA، ABS، PETG، TPU هستند. این چاپگرها به دلیل قیمت پایینی که دارند محبوبیت زیادی دارند.
عیبی که این چاپگرها دارند حساسیت بالای آن ها به خرابی و حجم ساخت کم آن هاست، اما اگر به طور صحیح استفاده شوند، کیفیت چاپ خوبی دارند.
چاپگرهای بین 300 تا 1000 دلار
اگر کمی بیشتر هزینه کنید می توانید پرینتری با ویژگی های عالی داشته باشید. این پرینترها حجم ساخت بیشتری دارند و برای افراد نیمه حرفه ای و طراحانی که می خواهند با این روش کسب درآمد داشته باشند، قابل استفاده است.
همانطور که ذکر شد این پرینترها قابلیت های زیادی دارند که عبارتند از تراز کردن خودکار بستر، چاپ همزمان چند نوع فیلامنت، دقت بالای چاپ و ... .
بهترین نمونه چاپگر در این رنج قیمت Prusa i3 MK3S می باشد که نوعی چاپگر FDM می باشد. در این رنج قیمت نمونه های زیادی از چاپگرهای رزینی وجود دارد که حجم ساخت بالاتر و وضوح چاپ بالایی دارند.
چاپگرهای بین 1000 تا 5000 دلار
پرینترهای سه بعدی Prosumer (بین 1000 تا 5000 دلار) برای افراد حرفه ای است که روزانه برای کارهای خود از چاپگر استفاده می کنند. کار با این پرینتر ها ساده است و مواد اختصاصی که دارند منجر به چاپ قطعات با دقت و سهولت بیشتری می شود.
این پرینترها امکانات بیشتری نسبت به پرینترهای کلاس پایین تر دارند، مانند اتصال Wi-Fi، اترنت، سیستم فیلترینگ هوا، خدمات سطح بالا، صفحه لمسی و ... .
این پرینترها ضعف هایی نیز دارند. به عنوان مثال همیشه به نرم افزار مخصوصی وابسته است و یا محدود به استفاده از مواد چاپی مخصوصی است که همیشه نسبت به بقیه فیلامنت ها گران تر است. اما اکثر اوقات کیفیت چاپ، زمان بندی کمتر و عملکرد قابل اعتماد، ارزش بیشتری نسبت به این موارد دارد.
چاپگرهای سه بعدی حرفه ای ( بالای 5000 دلار)
پرینت های با این قیمت تمام ویژگی های پیشرفته ای که برای کارهای خاص به آن نیاز است را دارد. این چاپگرها معمولا در سطح سازمانی هستند و برای نمونه سازی های سطح بالا و کاربردهای صنعتی استفاده می شود.
این نوع چاپگرها علاوه بر ویژگی هایی که دارند، گردش کار را آسان تر می کنند و در هزینه و زمان نیز صرفه جویی می کنند. همچنین مواد مورد استفاده در این پرینترها نیز بهترین مواد مانند فیبر کربن، پلاستیک های تقویت شده، نایلون، فلز، PEEK و ... می باشند.
این را نیز باید در نظر گرفت که در تمام پرینترها، به غیر از هزینه پرینتر سه بعدی باید هزینه های مصرفی مانند فیلامنت را نیز در نظر گرفت.
هزینه لوازم چاپگر سه بعدی به نوع فیلامنت یا رزینی که استفاده می شود و قطعات یدکی مورد نیاز بستگی دارد. فیلامنت نسبت به رزین ارزان تر است و اکثر پرینترها نیز لوازم یدکی که ممکن است نیاز شود را دارند.
برخی از فیلامنت ها نیز نسبت به بقیه گران تر هستند. به عنوان مثال یک قرقره 1 کیلوگرمی فیلامنت ABS چیزی حدود 25 دلار است. در حالی که فیلامنت های تخصصی قطعا قیمت بسیار بالاتری دارند.
قیمت رزین نیز متفاوت است و هر لیتر رزین خاص و رده بالا بیش از 200 دلار است.
گاهی اوقات ممکن است برای پرینتر نیاز به قطعات یدکی نیز باشد. مثلا پرینترهایی که از اکسترودرهای Bowden استفاده می کنند به یک لوله PTFE نیاز دارند که قیمت این لوله ها حدودا 5 دلار می باشد.
اما به طور کل لوازم مورد نیاز برای چاپگر های سه بعدی گران نیستند و فقط باید برای خرید فیلامنت یا رزین هزینه کرد.