ساخت استادیوم های جام جهانی 2022 با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی

 
بر اساس گزارشی از رویترز دانشمندان قطری برای آزمایش استادیوم های فوتبالی برای جام جهانی 2022 از فناوری پرینت سه بعدی کمک گرفتند تا ببینند آب و هوای بیابانی این کشور چطور بر روی این استادیوم ها اثر می گذارد.
 
جام جهانی
قطر به دلیل شرایط خاص جغرافیایی که دارد در مورد گرمای تابستان نگران بود و از فیفا درخواست کرد تا رقابت ها را به نوامبر منتقل کنند تا هوای قطر کمی خنک تر شود.
این کشور حتی در ماه نوامبر نیز برای استادیوم های خود تهویه هوای داخلی تعبیه کرده است.
در این فصل قطر طوفان های شن و گرد و غبار را تجربه می کند. قطراعلام کرده است که می خواهد بعد از جام جهانی نیز از این استادیوم ها در تمام سال استفاده کند. قطر از یک تیم حرفه ای از اروپا و خاورمیانه دعوت کرد تا شرایط را بررسی کنند و ورزشگاهی ساخته شود تا در مقابله با گرمای شدید و طوفان و گرد و غبار بتواند دوام بیاورد.
این تیم از فناوری چاپ سه بعدی برای آزمایش و بررسی چنین شرایطی استفاده کردند.
پرینت سه بعدی اصفهان
ساخت استادیوم های چاپ سه بعدی چیزی حدود یک ماه طول کشید. پس از ساخت، آن ها را در تونل باد قرار دادند تا هوای پر از دودی که توسط پرتوهای لیزر ایجاد می شود در سرتاسر استادیوم پر شود و بعد از آن تلاطم داخل استادیوم را اندازه بگیرند.
این تیم به این نتیجه رسیدند که تاثیر طوفان های شنی که معمولا در فصل زمستان در قطر رخ می دهد را می توانند با افزایش یا کاهش ارتفاع ورزشگاه در حد چند متر کنترل کنند.
مسئول این پروژه با اشاره دود در اطراف استادیوم گفت باید ورزشگاه را طوری بسازیم که جلوی ورود باد گرم را بگیرد. طوری که هوا بر فراز ورزشگاه بچرخد اما داخل تونل وارد نشود.
چاپ سه بعدی  اصفهان
کشور قطر هزینه ساخت 5 استادیوم از حداقل 8 استادیومی که برای جام جهانی باید ساخته شود را چیزی در حدود 10 میلیارد دلار اعلام کرد.
مهندس فهد مسلم گفت در ساخت استادیوم باید تعاملی بین ویژگی های معماری قطر که اشاره به چادر بادیه نشینی دارد(استادیوم آل بیات) و آیرودینامیک وجود داشته باشد که این امر بسیار دشوار است. ورزشگاه ال بیات در 40 کیلومتری شمال دوحه قرار دارد و شبیه چادر بادیه نشین سنتی است. پس از تنظیم استادیوم بر اساس نتایج به دست آمده از پرینت سه بعدی، ابتدا استادیوم را با ظرفیت 45000 نفر برنامه ریزی کردند.
اما اکنون می تواند با حفظ دمای معتدل، میزبان 60000 تماشاگر باشد.
ورزشگاه دیگر ال واکراه نام دارد که در 15 کیلومتری جنوب دوحه است و با الهام از قایق ماهیگیران قطری که مروارید حمل می کردند ساخته شده است. آزمایشهای سه بعدی انجام شده روی پرینت این ورزشگاه مشخص کرد که این استادیوم باید بتواند تا دمای 26 درجه سانتی گراد را تحمل کند وبهترین دما برای بازیکنان فوتبال را نیز فراهم کند.
همانطوری که گفته شد قطر دارای شرایط آب و هوایی خاص است و مدل پرینت شده باید در دماهای مختلف نیز امتحان شود.
برای این پروژه ابتدا قسمت های مختلف یک استادیوم به طور جداگانه با استفاده از پرینتر سه بعدی چاپ می شوند و سپس در کنار هم قرار می گیرند.

دانشمندان قطری با استفاده از آزمایشات سه بعدی اطلاعات بسیاری به دست آوردند:
بر اساس گزارشات داده شده می توان دمای هر طبقه را اندازه گرفت و با محاسبه تعداد تماشگران و عرق تولید شده و شبیه سازی آن شرایط، می توان واکنش استادیوم در مقابل دما و شرایط به وجود آمده را تخمین زد.
علاوه بر این با محاسبه و تجزیه و تحلیل آزمایشات می توان استادیوم را طوری طراحی کرد که فولاد کمتری به کار رود و در انرژی و هزینه ها تاثیر گذار باشد.
لازم به ذکر است که قطر با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی توانست در مسیر ساخت جذاب ترین و درست ترین استادیوم ها برای جام جهانی 2022 قدم بردارد و باعث حفظ محیط زیست شود که این بردی برای همه دنیاست.
 

جدیدترین مقالات

نیروی محوری

 پبچ ها اجزای مهمی هستند که در انواع محصولات از وسایل نقلیه گرفته تا راه آهن، هواپیما، ساختمان، پل و حتی گوشی کوچکی که در دست شماست، استفاده می شوند. هنگامی که نیروی

مقایسه بین SLA و SLS

 در SLS از لیزر قدرتمند استفاده می شود و دو نوع DMLS و SLM وجود دارد. SLS با پلیمرهایی مانند نایلون کار می کند. SLA نیز از لیزر استفاده می کند، اما این دو به دلیل مو

استریولیتوگرافی و نحوه عملکرد آن

 می توان گفت استریولیتوگرافی از قدیمی ترین شکل های پرینتر سه بعدی است. در ادامه همه چیز در مورد نحوه عملکرد این فناوری را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر