فیلامنت موم یا Moldlay

 
 چاپگرهای سه بعدی دنیای طراحان و الگوها و قالب ها را برای ریخته گری دگرگون کرده است. با این تکنولوژی، ریخته گری الان بسیار دقیق و کارآمد است. با فیلامنت های جدید و کاربردی که امروزه وارد بازار شده است ریخته گری به کاری آسان و لذت بخش تبدیل شده است. یکی از این رشته ها Moldlay است که در ادامه به آن می پردازیم. این فیلامنت به طور خاص برای ریخته گری طراحی شده است و برای طیف گسترده ای از کاربردهای ریخته گری قابل استفاده است. این فیلامنت در صنعت جواهرسازی و دندان پزشکی نیز محبوب است.

فیلامنت موم چیست؟

Moldlay یک ماده مومی شکل برای پرینت سه بعدی است و می توان با چاپگر سه بعدی و این فیلامنت قالب تولید کرد. این قالب ها برای هر ماده ای قابل استفاده است. Moldlay یک رشته چاپ سه بعدی است که Kai Parthy که رشته های دیگری مانند lay Brick ، Lat Wood ، Reflect-o-lay را نیز ساخته، اختراع کرده است.
فرایند چاپ این فیلامنت شبیه عملکرد PLA است و هر دو در دمای 170 تا 180 درجه سانتی گراد کار می کنند. تفاوت Moldlay با دیگر فیلامنت ها در دماهای بیشتر از 270 درجه سانتی گراد ظاهر می شود. به این صورت که در این دما Moldlay به سیالی با ویسکوزیته بسیار کم تبدیل می شود و امکان حذف بدون ایجاد مشکل برای قالب را فراهم می کند.
بقیه پلاستیک ها نیز در این دما ذوب می شوند، اما ویسکوزیته بالای آنها از پاک کردن قالب جلوگیری می کند و حتی ممکن است پلاستیک ها کاملا بسوزند و بخارات مضری در هوا پراکنده شود.
این فیلامنت به دلیل مقاومت بالایی که در برابر تاب خوردگی دارد، آن را به یک ماده ایده آل برای ساخت قالب های بادوام تبدیل کرده است.
این فیلامنت ویژگی های زیادی دارد:
  • ثبات ابعادی بالا
  • ویسکوزیته پایین در دمای بالا
  • تاب خوردگی بسیار کم
  • دمای فشار بین 170 تا 180 درجه سانتی گراد
به طور کلی این فیلامنت، یک فیلامنت خاص است که می توان با پرینترهای FDM با آن ها کار کرد. این نوع فیلامنت برای ساخت قالب طراحی شده است و از آن برای فرایند ریخته گری موم نیز می توان استفاده کرد.
فیلامنت Moldlay نوع جدیدی از پلاستیک است و خواصی شبیه موم دارد و در دمای اتاق بسیار سفت و محکم است ولی در دمای 170 تا 180 درجه سانتی گراد می توان آن را اکسترود کرد و بهتر است هنگام استفاده از آن از تخت گرمایی که حدود 40 درجه سانتی گراد  گرم شده است، استفاده کرد.
روش کار با این فیلامنت به این صورت است که ابتدا باید مدل سه بعدی طراحی و چاپ سه بعدی شود و بعد از اینکه قطعه با فیلامنت Moldlay چاپ شد، باید با خاک رس یا بتن احاطه شود تا سخت شود. زمانی که به اندازه کافی سفت شد، آن را در دمای 270 درجه سانتی گراد قرار می دهند تا فیلامنت در داخل بتن ذوب شود و مانند موم یا پارافین داغ از قالب خارج شود و قالب برای پرشدن با فلز مورد نظر آماده شود.
 
فیلامنت Moldlay
وقتی فلز به طور کامل سرد شد باید قالب را شکست و قطعه را بازیابی کرد. در واقع این مدل یک کپی کامل از آنچه که در ابتدا با این فیلامنت چاپ شده بود، می باشد و تفاوت آنها در این است که فلز جایگزین موم شده است.
ممکن است مقداری بتن یا خاک رس به قطعه فلزی چسبیده باشد و برای برطرف کردن آن باید قطعه را برای چند ساعت در اسید سیتریک غوطه ور کرد.
ممکن است تصور شود این روش کمی طولانی است، اما قدمی فراتر از دنیای پرینت سه بعدی بر می دارد و درهای قطعات قالب گیری فلزی بر اساس قطعه پرینت شده با چاپگر سه بعدی را باز می کند.
 
فیلامنت ریخته گری
تا کنون روش های زیادی برای قالب گیری از قطعه چاپ شده با فیلامنت امتحان شده است که اکثر آن ها با شکست مواجه شده است. این کار با فیلامنت PLA نیز امتحان شده است که برای ذوب شدن به کوره و دمای بالا نیاز داریم و ماده مذاب هم به راحتی از حفره های قالب خارج نمی شود.
 
moldlay
در نهایت می توان گفت Moldlay  برای روش ریخته گری با موم و ریخته گری قالب دائمی کاربرد دارد. در هر دو روش به طور سنتی زمان زیادی نیاز است اما امروزه با کمک پرینتر سه بعدی و فیلامنت Moldlay کار بسیار آسان شده است.
 
 

جدیدترین مقالات

نیروی محوری

 پبچ ها اجزای مهمی هستند که در انواع محصولات از وسایل نقلیه گرفته تا راه آهن، هواپیما، ساختمان، پل و حتی گوشی کوچکی که در دست شماست، استفاده می شوند. هنگامی که نیروی

مقایسه بین SLA و SLS

 در SLS از لیزر قدرتمند استفاده می شود و دو نوع DMLS و SLM وجود دارد. SLS با پلیمرهایی مانند نایلون کار می کند. SLA نیز از لیزر استفاده می کند، اما این دو به دلیل مو

استریولیتوگرافی و نحوه عملکرد آن

 می توان گفت استریولیتوگرافی از قدیمی ترین شکل های پرینتر سه بعدی است. در ادامه همه چیز در مورد نحوه عملکرد این فناوری را بررسی می کنیم.

موارد بیشتر