چاپ سه بعدی قطعات الکترونیکی چگونه است؟
روش های مختلفی برای
چاپ سه بعدی قطعات الکترونیکی وجود دارد، اما معمولا با استفاده از رشته ذوب شده ی دو ماده با رشته های
ترموپلاستیک رسانا، این امر محقق می شود. رشته های ترموپلاستیک اغلب با مس ساخته می شوند، اما می توان از کربن و گرافن نیز به جای مس استفاده کرد، اما نسبت به مس شکننده تر هستند و ممکن است تحت لرزش های شدید خرد شوند.
امروزه فناوری چاپ سه بعدی به حدی رسیده است که می توان اجزای پیچیده الکترونیکی مانند برد مدار را با استفاده از نرم افزارهای طراحی،
طراحی کرد و توسط چاپگر سه بعدی چاپ کرد.
مانند تمام
چاپهای سه بعدی، ابتدا باید یک مدل
CAD دیجیتال از قطعه
طراحی شود، و هنگامی که فرایند چاپ آغاز می شود باید مرحله به مرحله ردیابی شود و مواد مورد نیاز برای قسمت های خاص به صورت لایه ای اضافه شود.
یک چالش اساسی در مورد اجزای الکترونیکی
چاپ سه بعدی در مقایسه با انواع چاپها این است که جوهر رسانا، رنگ یا رشته مورد استفاده برای پرینت اجزای الکترونیکی مقاومت بیشتری نسبت به مس دارند.
امپدانس نسبتا کم رشته مبتنی بر مس، استفاده از آن را برای چاپ سه بعدی سیم پیچ گیرنده، برای انتقال برق بی سیم امکان پذیر می کند.
بسیاری از شرکت ها مانند Nano Dimension برای غلبه بر این چالش تلاش های چشمگیری کرده اند. شرکت DragonFly LDM برای چاپ مدارهای الکترونیکی مانند برد مدار چاپی، آنتن، خازن، سنسور و ... یک چاپگر جوهرافشان دقیق را با نانو جوهر ادغام می کنند.
کاربران DragonFly می توانند مدارهای الکترونیکی را سریع چاپ کنند و چاپ های سه بعدی یک بار مصرف را به راحتی در اختیار داشته باشند.
پرینتر این شرکت دو هد چاپ دارد که یکی برای جوهر رسانای نانو نقره و دیگری برای جوهر پلیمر دی الکتریک، که می تواند به طور همزمان از هر دو هنگام چاپ استفاده کند.
کاربران می توانند بسیاری از مشخصات یک فایل سه بعدی مانند ضخامت لایه، عرض هادی، ترتیب لایه ها، گزینه های چرخش و طرح کلی مدار را تنظیم کنند.
همچنین DragonFly در کلاس افزودنی های الکترونیکی چاپی در بازار حرف اول را می زند و این امکان را به شرکت ها می دهد تا نوآوری های بیشتری داشته باشند و با هزینه کمتر قابلیت اطمینان را افزایش دهند و زمان به بازار آمدن یک قطعه را نیز کاهش می دهد.
شرکت های دیگری نیز در این زمینه فعالیت های چشمگیری داشته اند. یکی از این شرکت ها Optomec است که تلاش خود را بر روی فناوری Aerosol Jet متمرکز کرده است و پرینتر سه بعدی تولید کرده است که می تواند چاپ اتصالات متقابل، ردیابی و حتی اجزای فعال و غیر فعال روی بسترهای دوبعدی و سه بعدی را چاپ کند.
چاپگرهای مجهز به سیستم
چاپ سه بعدی Aerosol Jet می توانند روی تعداد زیادی از لایه ها مانند سرامیک، سازه های فلزی و پلاستک چاپ کنند. همچنین با استفاده از این فناوری می توان اتصالات متقارن بر روی سطوح سه بعدی را چاپ کرد و از این طریق دیگر نیازی به اتصال سیم نیست. برای مثال می توان به ساخت تراشه
LED یا چاپ اتصالات الکتریکی روی قالب انباشته شده سه بعدی را اشاره کرد.
فناوری Aerosol Jet قادر به چاپ اجزای الکترونیکی و بیولوژیکی بر روی سطوح دو بعدی و سه بعدی نیز هست.
چاپ سه بعدی پتانسیل فوق العادی ای دارد و با پیشرفت روزافزون این فناوری، پیشرفت زیادی در چاپ و تولید قطعات در مقیاس انبوه چه به صورت مصنوعی و چه ارگانیک وجود دارد.