صنایع اتومبیل سازی
اسکنرهای سه بعدی در طراحی و تولید قطعات بدنه خودرو کاربردهای فراوانی دارد به عنوان مثال جهت طراحی اولیه قطعات خودرو و برداشت اندازه از موقعیتهای مونتاژی میتوان از این تجهیزات بهره برد.همچنین بمیتوان ماکت های دست ساز از طراحی های مفهومی اولیه را اسکن سه بعدی کرد و در طراحیهای بعدی از آن استفاده نمود
صنایع هوایی
در صنایع هوایی به منظور ساخت منحنی های آیرودینامیک و همچنین بررسی و کنترل کیفیت ساخت اجزای هواپیما و دیگر پرنده های میتوان از اسکنرهای سه بعدی بهره گرفت. به عنوان مثال میتوان به کمک این تجهیزات ضمن اسکن کردن اجزای هواپیما و تبدیل آن به مدل های CAD از مدل حاصل شده در نرم افزار های تحلیل تنش Finite Element بهره گیری نمود.
صنایع پزشکی
در صنایع پزشکی نیز کاربردهای فراوانی برای اسکنرهای سه بعدی وجود دارد به عنوان نمونه به منظور تعیین موقعیت دقیق و ابعاد برداری از محل ایمپلنت دندان میتوان محل مورد نظر را با دقت بالا اسکن نمود و به کمک آن دندان را برای موقعیت دقیق خود محل طراحی نمود و با کمک ماشینهای cnc ایمپلنت مورد نظر را بادقت و کیفیت بالا تولید نمود.
صنایع پلاستیک و قالبسازی
در مهندسی پلاستیک و ساخت قالبهای تزریق پلاستیک ، بادی ، باکالیت و ... میتوان از اسکنر سه بعدی استفاده نمود و به کار سرعت بخشید . از ابعاد برداری نمونه اولیه گرفته تا ساخت اجزای قالب و بررسیکیفی آنها.اسکنر سه بعدی نوری اجازه می دهد اندازه گیری های غیر تماس از سطوح کامل از نمونه های اولیه، الکترود، ابزار و قطعات قالب تزریق صرف نظر از اندازه ، جنس و رنگ قطعات انجام پذیرد. در مقایسه با تکنیک های اندازه گیری لمسی، این روش سریعتر و به طور کامل منحنی های پیچیده را برداشت مینماید.
صنایع ریخته گری و دایکست
اسکنرهای سه بعدی در فرآیند ریخته گری ماسه و دایکست برای تضمین کیفیت ، مورد استفاده قرار می گیرند.از تهیه مدل سه بعدی اولیه گرفته تا طراحی صفحات مدل و جعبه ماهیچه های قطعه.
به کمک این تجهیزات میتوان پس از تولید قطعات ریخته گری مواردی همچون هندسه قسمت، ضخامت مواد، انقباض و پیچ و تابو بقیه مسایل فنی قطعه را مورد بررسی قرار داد.
گرد آورنده : مجید زاغیان